Dades de contacte d'Unió de Pagesos de Menorca

Telèfon i FAX: (971) 37 51 70
mail: unio@pagesos.org
http://www.pagesos.org/

L'Amo en Xec

divendres, 19 de novembre del 2010

LA LLET DE MENORCA, LA PITJOR PAGADA DE L’ESTAT ESPANYOL

A Menorca,el preu que es paga per la llet de vaca al productor, és el preu més baix que es paga per aquest producte a l’Estat Espanyol, país on el preu de la llet és a la cua respecte la resta dels països europeus. És a dir, que som els darrers dels darrers. A Menorca la llet es paga a una mitjana de 28 cèntims el litre (preu base), un preu fins i tot més baix que el que es sol pagar per aquest producte a la cornisa cantàbrica on es consideren els més mal pagats (a Cantàbria 0,28, Navarra 0,305, País Basc de 0,258 a 0,32, i Galícia de 0,27 a 0,29 €/litre de llet). A d’altres bandes del país, com ara Castella la Manxa, l’Aragó, Catalunya, Astúries o el País Basc Francès, s’aconsegueixen millors preus (es paguen fins a 0,30 cèntims el litre de llet a Burgos i Palència, fins a 0,32 a Andalusia i l’Aragó, fins a 0,33 a Astúries, Lleó o Lleida i fins a 0,35 € el litre al País Basc Francès). Aquestes xifres són el suficientment alarmants com per a provocar la reacció del sector lleter a Menorca, per evitar l’empobriment del sector agrari, tan important directa i indirectament per l’economia de Menorca.

Per tot açò s’espera que les indústries lleteres se’n facin ressò i donin resposta a les demandes del sector, que passa per un augment en el preu de la llet.

Unió de Pagesos es reuneix avui vespre en Assemblea General i donarà compte als afiliats d’aquesta i altres actuacions que s’han anat produint al llarg de l’any .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

illencs.com

contador