Dades de contacte d'Unió de Pagesos de Menorca

Telèfon i FAX: (971) 37 51 70
mail: unio@pagesos.org
http://www.pagesos.org/

L'Amo en Xec

dimecres, 1 de setembre del 2010

NOVA CONVOCATÒRIA D'AJUTS LEADER PLUS

S'ha obert una nova convocatòria d'ajuts leader a Menorca, us presentem les mesures principals que es poden subvencionar. Més informació a www.leadermenorca.org o bé al BOIB.
Les sol·licituds hauran de presentar-se a l’oficina de l’Associació Leader Illa de Menorca, situada a l’edifici del Consell Insular de Menorca, plaça de la Biosfera, 5, a Maó (Menorca), o bé a qualsevol de les oficines del Consell Insular de Menorca. Les sol·licituds d’ajuda podran realitzar-se entre el dia 8 de setembre i el 8 d'octubre.

L’ajuda pública total màxima provinent del programa Leader que podrà rebre un projecte productiu serà, amb caràcter general, de 60.000 €.
MESURA 3.1.1.: DIVERSIFICACIÓ CAP A ACTIVITATS NO AGRÍCOLES

Tindran cabuda en aquesta mesura tres tipus d'accions: les de creació, les d'ampliació o les de modernització d'empreses vinculades a membres de l'explotació agrària que tenguin una activitat de diversificació cap a activitats no agràries, i contribueixin a consolidar l'activitat agrària de l'explotació.

Són activitats auxiliables, entre d’altres, les següents:

a) Activitats productives al sector primari i secundari.

b) Activitats comercials i de venda en petit comerç de productes obtinguts a l’explotació i a les microempreses alimentàries de l’illa. Serveis diferents dels agraris. Venda per Internet.

c) Infrastructures a petita escala d’oci, culturals, recreatives i esportives (centres d’exposició, rutes culturals, eqüestres, de senderisme…).

d) Activitats que contribueixin a la millora i la diversificació de serveis d’agroturisme. Millor comercialització de l’oferta i la qualitat.

e) Activitats de subministrament de serveis a empreses del sector primari.

MESURA 3.1.2: AJUDA A LA CREACIÓ I DESENVOLUPAMENT DE MICROEMPRESES

Activitats auxiliables han de pertànyer a subsectors considerats minoritaris i estratègics al programa de desenvolupament local Leader. Aquests subsectors pertanyen a:

a) Creació i/o modernització de microempreses del sector primari i secundari.

b) Activitats comercials, venda en petits comerços de productes de l’explotació i de microempreses alimentàries de Menorca. Venda dels productes de l’explotació a través d’Internet

c) Projectes de petita infraestructura per a l’oferta complementària als serveis turístics en relació amb el condicionament del patrimoni cultural o d’espais naturals.

d) Projectes de desenvolupament i comercialització de serveis relacionats amb l’agroturisme que no suposin l’hostalatge i pernoctacions en rústic. Sempre enfocats a activitats sostenibles i consensuades amb el pagès per aconseguir que els profits del projecte suposin diversificació i rendes complementàries i no vagi en detriment de la viabilitat de l’activitat agrària ordinària de l’explotació.

e) Projectes relacionats amb les TIC amb un alt contingut d’innovació.

f) La gestió del medi ambient, incloses la gestió de residus, les instal·lacions d’energies renovables i microempreses de serveis a la població.

g) Altres activitats que, motivadament, puguin considerar-se estratègiques per arribar als objectius del programa de desenvolupament local.

MESURA 3.2.1: SERVEIS BÀSICS PER A L'ECONOMIA I POBLACIÓ RURAL

Activitats auxiliables

- Serveis per a la millora de la qualitat de vida a les zones rurals i el seu atractiu per a inversions econòmiques vinculades a la imatge del territori.

- Construcció i millora de petites infraestructures per al subministrament d’energia (electrificació, energies renovables...), abastament d’aigua i sanejament, implantació de xarxes de telecomunicacions per a la millora de l’activitat.

- Implantació de serveis bàsics que ajudin a mantenir l’activitat agrària.

- Activitats culturals i d’oci per la població.

- Projectes d’accés a serveis telemàtics per a noves formes de treball amb l’ús de les TIC

- Punts d’informació per a empreses i per a la població.

MESURA 3.2.3: CONSERVACIÓ I MILLORA DEL PATRIMONI RURAL

Activitats i projectes auxiliables:

- La potenciació de la complementarietat entre activitat agrària i conservació del medi natural.

- Conservació, promoció i posada en valor dels elements característics del paisatge tradicional de l’illa de Menorca.

- Conservació, promoció i posada en valor del patrimoni arquitectònic i etnològic de l’illa.

- Recuperació, promoció i posada en valor de jaciments arqueològics.

- Recuperació i valoració de la xarxa de camins rurals.

- Creació de productes turístics partint del patrimoni.

MESURA 3.3.1: FORMACIÓ I INFORMACIÓ PER ALS AGENTS ECONÒMICS QUE ACTUEN EN ELS ÀMBITS COBERTS PER L'EIX 3

Activitats i projectes auxiliables

Les activitats facilitaran l'accés dels sectors econòmics minoritaris a formació i informació de qualitat, animaran l'estructuració de col·lectius entorn d'aspectes d'interès per al desenvolupament previst per a Menorca (petites produccions locals...) i/o contribuiran a l'extensió de l'ús de les TIC en el conjunt de la població.

a) Activitats formatives, programes de formació no reglada, visites tècniques, intercanvis demostratius, sessions, tallers, edició de manuals, material informatiu específic per a les condicions del territori i l’objecte de l’activitat, pràctiques a empreses.

b) Formació d’habilitats en noves tecnologies.

c) Formació per a emprenedors que comencen una nova microempresa a zones rurals.

d) Formació per a joves en habilitats tradicionals que afavoreixin la demanda de serveis d’oci, de qualitat i de serveis mediambientals.

e) Formació d’agricultors per a activitats no agràries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

illencs.com

contador