Dades de contacte d'Unió de Pagesos de Menorca

Telèfon i FAX: (971) 37 51 70
mail: unio@pagesos.org
http://www.pagesos.org/

L'Amo en Xec

dijous, 16 de setembre del 2010

UNIÓ DE PAGESOS DEMANA AL GOVERN ESTATAL QUE ESBRINI LES CAUSES DEL BAIX PREU DE LA LLET EN ORIGEN I SI LA INDÚSTRIA VULNERA LA LLEI DE LA COMPETÈNCIA

Unió de Pagesos demana que la Comissió Nacional de la Competència determini les causes del baix preu que es paga per la llet als productors espanyols, ja que en la tendència internacional la llet ha incrementat el seu preu en els darrers mesos. Es demana que s'investigui si la indústria làctia està vulnerant la llei de la competència i si hi ha abús de posició de domini o col·lusió tàcita de preus per part de la gran distribució (els grans distribuïdors imposen els preus ruïnosos en origen aprofitant el seu poder al mercat).

A nivell internacional, s'ha observat a partir de l'abril passat un increment del preu al ramader, trencant amb la tendència de la crisi de preus, cosa que no s'ha transmès als productors de l'estat en la mateixa proporció. A la UE, al juliol, la mitjana de preus en origen ha estat de 31.78 € els 100 litres, en canvi a l'Estat Espanyol durant el mateix període ha estat de 28.35€ de mitjana, arribant en alguns cassos a 25€.

Per a Unió de Pagesos, que la indústria làctia no apliqui increments de preu en origen com en la resta de països és una situació insostenible. Aquesta indústria no mostra cap consideració cap el sector que és la base de la seva producció.

Font: www.agrodigital.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

illencs.com

contador