Dades de contacte d'Unió de Pagesos de Menorca

Telèfon i FAX: (971) 37 51 70
mail: unio@pagesos.org
http://www.pagesos.org/

L'Amo en Xec

dilluns, 22 de febrer del 2010

EL GOVERN CREA LA COMISSIÓ DE BIOSEGURETAT PER A LLUITAR CONTRA ELS TRANSGÈNICS


El Parlament Balear va declarar la comunitat autònoma de les Illes Balears com a zona lliure de transgènics i per això creà la Comissió de Bioseguretat que ja ha duit a terme la seva primera reunió. A la reunió es va acordar la creació d'un grup se seguiment de la situació dels Organismes Genèticament modificats a les Illes, i la necessitat d'establir un sistema de control, seguiment i règim sancionador, amb un cos d'inspectors acreditats. En aquesta comissió hi ha representades la Conselleria de Sanitat i Consum, Medi Ambient i Mobilitat, Interior, Indústria, tots els Consells Insulars, un representant del CBPAE, les OPA's, representants de les organitzacions de consumidors i les organitzacions ecològiques.

A partir d'ara, el fet de no comunicar la sembra d'organismes genèticament modificats, sense seguir les normes de seguretat, pot ser sancionat fins a 6.000€, (sancions lleus); per comercialitzar llavors o no etiquetar el producte com a transgènic, les multes poden arribar als 300.000€ (sancions greus) i fins i tot poden obligar al tancament total o parcial de l'activitat; per comercialitzar sense autorització administrativa o no informar a l'administració sobre alteracions genètiques les multes arribaran a ser de 1.200.000€ (sancions molt greus).

L'any passat es van comptabilitzar 22.8 hectàrees sembrades d'OGM a les Illes Balears.

Font: El mundo-El Dia de Baleares

1 comentari:

  1. es titular de sa noticia no seria del tot exacte

    una cosa és sa creació de sa comissió de bioseguretat que te com a finalitat assessorar i informar temes referents a s'alliberament de transgènics i que està regualada pes decret 66/2007 i s'altre és sa declaració des parlament de balears lliure de transgènics que no passa de ser una declaració d'intencions sense ser per res vinculant. Sa pròpia consellera diu (http://www.balearsnews.es/)que no les poden prohibir però com que no en volen seran molt estrictes amb sa llei.
    Faltaria mes que s'administració no fos estricte amb sa llei i amb totes activitats. Apart és un missatge un poc preocupant, "com que no en volem els farem complir sa llei".

    A Menorca es farratge
    ha de ser un tema de fons
    que sinó prest es formatge
    serà transgènic pes rincons
    des xerrar en fan desviacions
    i així és poc clar es missatge
    de sa política contradiccions
    que no sempre ses conviccions
    estan a s'alçada des coratge

    ResponElimina

illencs.com

contador